FangstRapporter

113
Emil Heiberg får fisket igennem denne sommer.

Forleden fik han sig en ny PR med denne flotte spejlkarpe på 9,8 kg fra et nyt vand.
Turen gav ham også 4 skælkarper i 2-3 kgs størrelsen, så det har ikke været kedeligt.

112
Onsdag den 28. var jeg på en overnatning efter stor-karusser i et lille vand i nærheden.

På trods af masser af tilbud lykkedes det mig kun at lande 2 fisk, men med vægte på henholdsvis 1,53 og 2,08 var der ingen grund til at klage.
Den store var en længe ventet PR, skønt.
Fiskeriet foregik med matchstangen og boostede dåsemajs på et flådtackel.

Thomas
111
26. maj var jeg på en enkelt overnatning, hvor det lykkedes mig at lande 3 ud af 4 hug.
Jeg fik mig en såkaldt grand-slam med både græs-, spejl- og skælkarpe, alle i vægte mellem 6 og 7 kg.

Thomas

 

110
 
Søndag d. 17 maj tog jeg med Emil Hanson på Esrum sø i hans gedderæser udstyret med paravaner, flådstænger og 20 stk. mere eller mindre døde skaller. Vi fandt et rigtig godt stræk der gav en masse gode hug, bl.a. Emils flotte fisk på 7,8 kg og en mistet fisk på netkanten som vi skød til ca. 6 kg. Aftenen bød regelmæssigt på fisk, og vi fik i alt 10 gedder fra 2-7,8 kg.

Emil Hejberg
109

Mandag den 12. maj var Christian Westring igen på plads med fluestangen ved Lagan i det svenske.
Med en hjemmebundet rørflue kaldet ” Dødknepperen ” lykkedes det ham at få hug og lande en super maj-laks på hele 6,8 kg.

Stort tillykke.

 
108
Emil Hejberg har fået sig et par flotte karper i forskellige nordsjællanske vande i foråret.
Her ses en af dem.


Flotte fisk, tillykke.
107

20. april  

Netop hjemkommet fra en uges karpefiskeri i Bulgarien kan jeg se tilbage på en skøn uge ved søbredden, som dog bød på svært fiskeri og væsentlig koldere temperaturer end forventet. De første 4 dage gik uden et hug og jeg var tæt på desperation, da jeg efter flere taktik- og pladsskifte fandt melodien.
I løbet af 24 timer fik jeg 5 hug, hvoraf de 4 kom på land. Alle flotte karper, 3 skæl og en spejl, i vægte mellem 11,5 og 18,6 kg. Efter fangsten af de største karpe døde fiskeriet ud igen, og jeg blankede de sidste par dage.
I alt blev der ved søen taget 9 karper af i alt 3 fiskere, så med mine 4 fisk havde jeg gjort hvad jeg kunne. Den store karpe huggede på 2 stk Trakker Redskins boilies fisket som snowman præsentation på en ESP-D7 str. 5 krog og ca. 15 cm. forfang bestående af Striptease fra ESP. Den leverede en skøn tung fight og var kulminationen på mange års karpefiskeri.

En virkelig storslået oplevelse.
Thomas

 

106
Lørdag d. 5 April tog Frederik og jeg ned til Tryggevælde å for at prøve lykken efter nogle Rimter. Vi var tidligt af sted og klar til at fiske allerede kl. 8.30. Efter et kvarters fiskeri var dagens første og største Rimte på land, en fin fisk på 1800 gr. Vi fik regelmæssigt rimter i løbet af dagen men om eftermiddagen gik fiskeriet fuldstændig dødt. Det blev til 8 Rimter i alt mellem 1400-1800 gram, alle fanget på paternoster takkel med brød på krogen.

Emil Hejberg

105

Sidste dag inden fredningen, 31. marts, var jeg på plads ved søbredden endnu engang. Jeg fiskede med flere forskellige agn og præsentationer, men det var et ganske alm. rig bestående af et Drennan Piker 28 gram´s flåd med glidebly og et 50 cm forfang af 20 lbs 7-strand, som gav det første hug. Flåddet hoppede et par gange, da skallen forsøgte at svømme for sit liv, hvorefter flåddet forsvandt i et plop fra overfladen. Tilslaget faldt med det samme og efter en skøn fight kunne jeg lande en tromle-tyk gedde, som slog alt i kondition. 8,8 kg fordelt på kun 92 cm, utroligt.

104

Torsdag den 27. marts tog jeg den lange køretur til Tryggen i håb om, at der stadig var rimter i åen. Rygterne gik, at sæsonen var afsluttet tidligt i år, men jeg tog chancen i det gode vejr.

Fremme ved åen monterede jeg et simpelt paternostertackel med 8 gr. bly samt en Drennan Specimen str. 4, som blev agnet med et stykke franskbrød. Første hug lod vente på sig, men efter ½ times fiskeri fik jeg den første rimte, som viste sig at veje 2, kg, en god start. Det skulle vise sig, at fiskene på dagen var uhyggelig sky og hver plads max gav én fisk, så var stimen skræmt, og der måtte forsøges med lange kast eller pladsskifte. Fiskeriet kørte jævnt op ad dagen og jeg blev glædeligt overrasket over, at have fundet et stræk med lutter store fisk. Således fik jeg i alt 12 rimter, med 7 over 2 kg op til 2,55.

Største fisk lod vente på sig til under aften, hvor jeg endelig fik rimterne til overfladen ved at fodre med brød. Som det så ofte sker fulgte fiskene med brødet nedstrøms, så da jeg endelig fik et hug var ESP-controlleren næsten 100 meter væk. Fighten trak ud pga. distancen, men jeg kunne endelig lande en gudesmuk stor-rimte i superkondition. Længden viste kun 53 cm, men vægten som nævnt 2,55 og dermed ny PR-rimte i strømvand.

ChristianWestring var også med på turen, og det lykkedes også ham at lande nogle fine fisk. Hans første fisk var et rent trofæ på 2,5 kg, men siden hen fik han også fisk på overfladen og med tørflue på en klasse 5 fluestang.

103

Den 13. marts måtte jeg grundet heftig vestlig vind søge ly i en mindre skovsø, hvor jeg kunne slappe lidt af med vinden i ryggen. 3 stænger røg i suppen, heraf 2 med levende skaller og 1 med en stor død skalle. Den store døde skalle var flydende i sig selv, så jeg belastede forfanget mellem krogene med et par SSG hagl, så skallen nærmest var vægtløs.

Da dagen næsten var ovre dykkede det lille markørflåd med den store døde skalle under og allerede ved tilslaget vidste jeg, at der var tale om en god fisk. Den gik tungt mod land men uden de store dikkedarer kunne jeg håndlande en flot, men slank gedde som formentlig allerede havde været på leg.

Vægten sagde 8,9 kg og længden 107 cm, så det var dejlig med en god fisk efter en hård indsats i marts måned.
Forfanget bestod i øvrigt af 60 cm Drennan 7-strand wire i 20 lbs med 2 stk kamasan 3-kroge. 

Thomas Ratzlaff

102

I starten af marts 2008 havde jeg et gedde-sats på Hornbæk.

Fiskeriet var meget anderledes end hvad jeg ellers normalt oplever på søen, og der var hverken fisk eller hug på de kendte pladser. Jeg måtte søge nye græsgange og endte op med 3 fisk i båden, heraf de 2 største på 4,40 og 5 kg.
Alle fisk huggede på store døde skaller. 

Thomas Ratzlaff

101

20. februar var jeg på havet med M/S Nadia i søgen efter stortorsk sammen med kollegerne på vores årlige buletur. Dagen startede sløvt, men op ad dagen kom der da fisk i kurvene rundt omkring.

Selv fik jeg et dejlig tungt hug, hvor jeg med det samme vidste, at der var en måler om hjørnet. Jeg måtte på gåtur med fisken ned agter, hvor jeg efter 10 minutters tung fight fik dyret til overfladen. Her viste det sig, at fisken ganske rigtigt var en måler, som tvang vægten ned på 11,2 kg.

Turen gav yderligere et par fisk omkring de 3 kg. 

Thomas Ratzlaff

100

Ti flade og en sæl i sigte

Efter en mildest talt sjaskvåd sommer åbnede oktober med flot vejr og åben himmel. Molen kaldte, og tidligt i efterårsferien stak Mie og jeg til Helsingør for at lure et par af de flade. Vi landede på Helsingør Mole netop som morgensolen tændte horisonten i gyldne farver, alt imens vi møjsommeligt tog turen ud på stenene mod smørhullerne for enden af molen. Der var ikke en sjæl at se, trods det gode vejr, men snart så vi også grunden til dette. Fritidsfiskere havde flittigt sat ruser i en lige linje langs stenene blot en kvart kastelængde ude, og bedre blev det ikke, da vi nærmede os de gode pladser, der var plasteret til med bøjer. Æv!

Nå men, der var lige en åbning, så her forsøgte vi lykken. Næste kæp i hjulet, var agnen, der for en gangs skyld var sølle. Døde eller halvdøde børsteorme vækker ikke just ædelysten blandt de flade, men et par af pakkerne var OK at fiske med. Vi fik stængerne sat i stilling, og den gode ventetid begyndte. Vandet løb langsomt ud af Sundet, men bundstrømmen den modsatte vej. Ja, det så fint ud. De medbragte boller, kaffen og saftevandet gjorde godt, og Mie gik på opdagelse blandt noget sammenskyllet drivtømmer og supplerede grejæsken med adskillige effekter. Så kom hugget. Bang for et ryk, og Mie var lynsnart med modhug og flex på klingen. Super! Ind kom en fin ising på pundet. Bang, nok et hug, denne gang på stangen nærmest fiskernes bøje, og denne gang var der seriøst fisk.

Mie kæmpede bravt, men med et sad både fisk og rig fast, formentlig i en ankerline. Hiv og sving, der endte med en knækket line. Surt show. Så var der fisk på stangen ved siden af, og nok en gang god fisk, der igen gik i rusen. Sidste stang endte samme sted, og så kunne det være nok. Vi rykkede væk fra ruser, bøjer og usynligt tovværk, men også længere væk fra det sædvanligvis gode sted med fisk.

Nok en gang blev stængerne rigget til, og spændingen steg på ny. Midt i en sætning spærrer Mie med ét øjnene op og råber: ”Se en sæl”! Jeg når kun lige at se noget stort dykke og ikke mere. Og minsandten om det ikke var en sæl, der nysgerrigt havde blinket til Mie. Sikke en oplevelse. Næsten samtidig begyndte fiskene at hugge, og denne gang var der ikke bøvl med ruser og tovværk. Flotte, store skrubber blev fightet i land, hvor af flere var godt fede af sommerens ædegilde på bankerne. Det blev en skøn eftermiddag med fint med fisk, godt med oktobersol på huden, og så selvfølgelig den obligatoriske isvaffel fra havnegrillen til turen hjem. Samlet blev det til ti flade i posen med den største skrubbe på 730 g, samt selvfølgelig et særligt minde om en nysgerrig sæl i sigte.

Jeg undersøgte efterfølgende sagen om fiskeredskaberne langs molen, og det er lovligt nok, så længe der er tale om ruser. Tidligere var Helsingør Mole et supersted for familier, kærestepar og andre lystfiskeraspiranter på moletur efter faldfisk, hvilket er en fornøjelse, der således for tiden i perioder desværre er kraftigt stækket.

Per og Mie Gørtz

 

 

 

99

Pigerne kan også på Grønland.

Camilla gjorde det godt på en af oktobers sidste dage.
I 10 graders frost satte hun sin mand grundigt til vægs og fangede over 20 flotte rødfisk og flere flotte torsk op til over 5 kg.
Fiskene huggede alle på Quantums kraftige havfiskeforfang, denne gang var det hvide jigs på forfangene, som gav langt de fleste fisk.
For stedkendte kan det nævnes, at fiskene blev taget i Præstefjorden syd for Nuuk på mellem 40 og 60 meter vand.


Thomas Ratzlaff

98
Den 15. oktober var jeg på en kombi fjeldørred- og havtur.


Tidlig morgen startede en kollega og jeg med at gå i fjeldet langs en smuk elv med nyis i kanterne.
Ørrederne var i hugget på trods af kulden og jeg stoppede med at tælle, da jeg nåede 15 fisk.
Flere af fiskene var lige steget op i elven og var flot blanke, men der var også stærkt farvede skønheder imellem.

Da dagen var ved at være omme sejlede vi hjemover, men oplevede undervejs et vildt fiskeri efter rødfisk og torsk, som på dybder mellem 30 og 60 meter nærmest overfaldt vores pirke med ophængere.
Efter 30 rødfisk og endnu flere torsk gik turen hjemover.

Igen var det Quantum Shelf Hunter forfang med blå jigs og røde perler, som stod for fiskene.

Bemærk i øvrigt nyisen ved fotoet af rødfiskene.

Thomas

97

En lille rapport til jeres sider.............

" På mellem 100 og 110 meters dybde kun 15 minutters sejlads fra Nuuk oplevede jeg et fedt fiskeri efter de velsmagende rødfisk med denne 2 kgs på toppen.


For en gangs skyld kunne jeg nå bunden med en 200 grams pirk, men det var et Quantum Shelf Hunter forfang med blå jighaler og en rød perle, som gav samtlige fisk."

Thomas
 

96

" En havtur i hårdt vejr med vandrette hagl- og snebyger resulterede i 2 fine havkatte på lige under 3 kg.
Begge fisk huggede på mellem 68 og 75 meter dybde på en bundfisket ørredfilet, som blev fisket på et Quantum Norway Boom cirkelkrog rig, med en anti-tangle bom, samt en Norway Deep Sea Feeder 400 gram, fyldt med maste angmasetter ( lodder )"

Thomas
95
Endelig storfangst i Grønland. Den vejede 70 kg.

94
De første dage i august har budt på fremragende torskefiskeri omkring fjordene ved Nuuk - Grønland, dog efter mindre fisk, men helt op til 60 fisk på et par timer.
Derudover har jeg slået rekorden i verdens mindste helleflynder taget på stang.

Thomas


93

Den 23/7 fik jeg et lift til et fedt kyststræk, som i juli og august er opvækstplads for fjeldørreder i 1000-vis.
2½ times fiskeri med en let 7-fods spinnestang og blink og spinnere på 6-8 gram var medicinen, og jeg landede hele 18 flotte knaldblanke fisk med en snitvægt på omkring kiloet.
Ørrederne var helt anderledes aggressive sammenlignet med en dansk havørred og fulgte ofte spinnerne helt ind til land, hvor de så kunne pirres til at tage, hvis man hoppede spinneren rundt foran snuden på dem.
Fiskene knaldede flere gange helt ud og var ikke til holde på 0,18 mm mono, så det var en fed dag.

 

Thomas Ratzlaff

92

Fladfiskeri fra molen.

Det milde forår gav en tidlig start på molefiskeriet efter fladfisk. I mange år har jeg dyrket dette betagende fiskeri i smørhullerne langs nordmolen i Helsingør, og dette år var ingen undtagelse. Allerede d. 1. april gik turen med Andreas og Mie til den forjættede mole. Forholdene var nærmest perfekte med høj sol, svag vind, næsten ingen strøm og denne særlige begyndende forårsvarme i luften. Fiskegrej, varmt tøj, madpakker og drikkelse var alt sammen med, og snart stod vores seks stænger med friske børsteorme på krog og ventede på hug fra de flade. Forventningerne var i top, og vi skulle ikke vente længe. Efter knap en mundfuld kaffe og en slurk varm kakao begyndte fiskene at hugge, og snart kæmpede først Mie og dernæst Andreas et par flotte skrubber ind under stor begejstring. Det var alle fine fisk, der holdt det halve kilo. Og det var starten på en pragtfuld dag med masser af fisk og spænding, samt sjov og opdagelse med fiskenet på molen. Det blev i alt til 25 skrubber, med den største på godt 650 g.

To uger senere tog Mie og jeg af sted på ny. Nok en gryende solskinsdag prydede horisonten, da vi vandrede ud af den temmelig lange stenmole. Denne dag løb en kraftig strøm langs molen ud af sundet, hvilket vanskeliggjorde fiskeriet. Bevægelse over bunden kan dog være en fordel, da fødeemner føres omkring og aflejres som afgrænsede spisekamre, og fiskene ofte hugger mere resolut. Og efter lidt omrokering og ændring af tackel fik vi med et fiskeriet til at spille. Første hug var to flotte skrubber tæt på 700 g, som Mie bravt kæmpede i land, og siden havde vi stort set hug i hvert eneste kast af pænt store fisk, der glubskt havde slugt både orm og krog. Enten var der to fisk af gangen, eller også havde den samme fisk taget begge kroge med madding. Det blev en fantastisk dag, der i alt kastede 21 skrubber og 1 ising af sig med fisk på op til 750 g. I sidste kast mister Mie en virkelig stor fisk, måske tæt på kiloet, der vrister sig fri lige inden nettet. Efter lidt helhjertet ærgrelse blev vi enige om, at der nok var en grund til, at netop store fisk bliver så store (forstår at slippe væk)…. På vej ind af molen begynder et par spinnefiskere med et at fange hornfisk til trods for det tidlige tidspunkt i april. Det måtte prøves, så de små slanke pirke kom frem, og selvom der måtte arbejdes hårdt for at få kontakt, lykkedes det at hjemtage et par stykker af disse elegante forårsbebudere. En fin forløber for det fantastiske sæsonfiskeri efter denne kystens ballerina i maj, men det er en helt anden historie.

 

Per Gørtz

91

På en tidlig morgen-sejltur efter morgenbrød afprøvede Emil sin nye fiskestang, som han fik for nylig til sin 3-års fødselsdag.
En rapala-wobler blev trukket 15 meter bag båden og sørme om ikke miraklet skete, da en fin gedde huggede.
Efter en fælles indsats havnede gedden i båden, og vi roede hurtigt i land til et foto. 

Thomas Ratzlaff

90
28. april.

Nicolai Hansen og jeg havde sat hinanden i stævne ved min hemmelige karusse-sø, hvor jeg gennem de sidste år har været heldig at lande mange flotte karusser op til knap 2 kg.
På dagen viste fiskeriet sig at være temmelig svært, da karusserne glimrede ved deres fravær.
Måske de pga. det varme vejr var gået på leg?

Det lykkedes os dog at fange 1 flot karusse hver.
Nicolai med 1700 og jeg med 1800 gram.
Desuden fik jeg en flot guldkarusse på 1360 gram, som desværre var kroget under munden, så den tæller ikke.

Men fisken var fantastisk og værd at vise et foto af. 

Thomas Ratzlaff

89

Tirsdag den 2. april

Der var i år kun tid til en enkelt tur efter Tryggevælde Å’s rimter og desværre gik rygterne om, at fiskeriet toppede i slutningen af marts, hvor der blev taget en del fisk over 2 kg, og også i nærheden af hele 3 kg.
Derfor vidste jeg, at jeg ikke skulle sætte næsen op efter det helt vilde rekord-ræs, men mindre kunne også gøre det.

Ankommet til åen fik jeg hurtigt en pæn fisk på 1820 gram, rogntung og flot, så det tegnede godt, men desværre viste det sig, at blive den største fisk på dagen.
Som bonusfangster fik jeg også en brasen, aborre og en skalle på 620 gram, og så 11 rimter, hvilket var et godt resultat efter forholdene.
6 af rimterne blev taget på overfladen på toastbrød, resten på bunden. 

Thomas Ratzlaff

88

15. marts 

Vinterens sædvanlige predator-fiskeri er desværre blevet afløst af syge børn og alt for meget arbejde.
I dag var der for første gang i år endelig plads i kalenderen og med friske agn-skaller i spanden gik det mod selvtillids-vandet.
Kort efter start var der bud efter en flådfisket skalle og op kom en fin sandart på lige under 4 kg.
Et par smågedder var forbi båden og vende, og sørme om der ikke også kom en 5+ op til en tur med selvudløseren.

De næste dage byder på fiskeri efter storgedden, så det er skønt at komme i gang igen.

Thomas Ratzlaff

87
Fisketur på Tenerife 

Jeg er netop vendt hjem fra en ferie til Tenerife. Da vi fik muligheden for at komme ud og fiske efter tun, måtte dette prøves. Vi var fire der tog af sted. To fynboer Ib og Ann, Finn Svendsen og jeg selv. 

Vi tog ud fra havnen i Los Gigantes kl. 9 om morgenen, og var de eneste den dag, der skulle med ud. Skipperen og hjælperen var meget positive og fortalte at dagen før var der fanget 4 tun, dette havde været en god fangst. 

Vi sejlede ud, og stængerne blev gjort klar. Der var i alt 8 stænger. Efter halvanden time uden hug, begyndte der at ske noget.
Finn tog stangen og satte sig i stolen og fightede tunen, det tog omkring 5 min. Så var den landet.
Derefter blev det til i alt 14 tun. Ann fik to, og os andre 4 hver. 

Under fiskeriet holdt vi en lille pause for at se på delfiner.
Det var en god dag for alle. Vi tog den ene tun med hjem til aftensmaden, og der var ingen som var sultne den aften. 

Christoffer Jørgensen

86
19 / 12 – 06      
Endnu en tirsdag i selskab med gedderne på Hornbæk sø resulterede i 9 flotte fisk fra ca. 2 kg og op til 4,90 kg.
De 3 fotos viser fisk på henholdsvis ca. 3,5 – 4,5 og 4,90 kg.

Thomas Ratzlaff

 

85

12/12

De senere år har Hornbæk sø virkelig svinget sig op om vinteren, hvad angår geddefiskeriet.
Nye rigs og metoder har bragt mig et par skridt videre og jeg oplever næsten hver gang fantastisk fiskeri på søen.
Således også tirsdag den 12. december, hvor jeg fejrede fødselsdag på søen fra kl. 11-14 med flådfiskeri fra drivende båd.
Hele 12 gedder kom i båden, heraf en del over 3 kg og den største på 4,2 kg.
Et fantastisk fiskeri, hvor jeg oplevede at have hug på alle 3 stænger på en gang og fik alle fiskene.

Agnen var i alle tilfælde levende skaller.
Da jeg til sidst løb tør for agn forsøgte jeg mig med sild på en stang i stedet, men fik ikke ét eneste hug på silden. 

Thomas Ratzlaff

84
Esrum sø 28/11-06

Per Gørtz og jeg mødtes ved Esrum sø bevæbnet med tid til en hel dag på søen og masser af friske store geddeagn i spanden.
Kursen blev sat stik nord i søgen efter de så kendte banker omkring Kobæk Vig.
Kort efter start missede Per et hug på bundstangen, så det tegnede godt, men efter en lang dag måtte vi gøre status og erkende, at vi kun fik en enkelt gedde hver og Per en lille aborre.
Dette på trods af fiskeri med op til 7 stænger af gangen og alle slags agn i alle dybder.
Andre fiskere på søen oplevede heller ikke det store, så det var bare ikke dagen for Esrum.

Thomas Ratzlaff

83

I lettere blæsevejr og regn havde Thomas og jeg valgt at tilbringe dagen (23/10) på Esrum Sø i jagten på storgedden... Efter en del sejlen rundt rundt endte vi på vestsiden af søen hvor vi troede vi kunne få en smule læ. Det kunne dog ikke lade sig gøre, så Thomas måtte til stadighed kæmpe med at holde båden op mod vinden så vi ikke drev for hurtigt til at vores flådtackler og bundstænger fiskede effektivt.

Thomas lagde ud med at misse et par rigtig gode hug, men endte dog med at kroge en flot gedde i 5 kilos klassen. I næste drev fik jeg en mindre gedde på 1,5-2 kg. som hurtigt blev sat ud igen.

Da turen var ved at være forbi fik jeg et godt hug på bundstangen. Efter noget tovtrækkeri frem og tilbage kunne jeg glædeligt se til at Thomas nettede en rigtig pæn gedde på 6,3 kg.

En god dag, vejret kunne dog have været bedre. Men man kan jo ikke få det hele.

82

11 Aug. 2006

Efter en periode med karpefiskeri og alt for varmt vand, kom der endelig lidt nedbør, så laksegrejet blev hastigt pakket og af sted gik det til det svenske.

Christian Westring var udrustet med fluestang og jeg med multisæt, og sammen gennempiskede vi Lagans mørke vand, med vores hjemmelavede rørfluer og andre favoritter.

Belønningen kom ved 14-tiden, hvor jeg fik hug af en god fisk yderst i kastet på modsatte side af åen og efterfølgende gik fighten vildt i ca. 10 min. Flere gange var fisken inde, men returnerede som et expresstog med 40-50 meters udløb, indtil den endelig var moden og Christian med rolig hånd kunne dirigere laksen ind i ketsjeren. Christian vejede straks dyret og vægten stoppede på 7 kilo rent. Herlig fisk som fuldendte en skøn dag i vort broderland.

Jacob Thorman

81

Blandede fangster og resultater. 

Varmen og familien har præget min sommer, men da jeg fik besøg af 2 venner fra USA måtte de da lige introduceres til Danmark, når det er bedst.

Bevæbnet med engangsgrill, godt humør og et par kolde havde vi et par gode ture, hvor vi fiskede efter de store karper, men fangede de små.

Vi var heldige at fange både skæl-, spejl og græskarper i flere forskellige vande og drengede nød fiskeriet, som var noget anderledes end det fluefiskeri med nymfer i str. 22 i Colorado, som de plejer at hygge sig med. 

Seth fangede slog faktisk PR med sit livs største fisk, en spejler på lige over 5 kg, som først gav sig efter en hård fight i grøden.

Thomas Ratzlaff

80

Uventet bifangst. 

Efter en desværre resultatløs nat ved græskarpevandet ringede uret kl. 07 og kaldte mig hjemad til ungerne, som lige skulle fightes i børnehaven.

Da jeg tog den første stang, hvor tacklet fiskede et par 100 meter ude, var der underlig nok kontakt til en fin fisk.

En god fight fulgte og da fisken lavede flere rush i overfladen på kort line, var jeg sikker på, at jeg snart ville lande en stor græsser.

Stor var overraskelsen, da det viste sig, at fisken var en lang slank sommergedde på 6500 gram, som havde taget min 16 mm mussel-boilie og var kroget perfekt i saksen.

Skørt????

Thomas Ratzlaff

79
Søndag den 18-6-06      Fangede Jarl Eriksen denne flotte Brasen på 1,4 kg.
78

5. juni 

En tidlig morgenstund luftede Christoffer og jeg medestængerne i forsøget på at lande et par gode sudere. Fiskeriet viste sig sværere end ventet, men da Christoffer skiftede taktik med en feeder og jordbærmajs, kom det første hug inden længe. Lidt senere kunne jeg så også lande en suder, som igen tog jordbærmajs.

Derudover fik vi begge en del små brasen, som ikke kunne stå for foderet.
Begge fisk vejede 1,70 kg. 

Thomas Ratzlaff

 

77

Sjov bifangst 

Efter et par hårde dage på jobbet var det tid til et karpesats, hvor jeg også planlagde at få et par timer på øjet.
Agnvalget faldt derfor på tigernuts for at undgå de horder af brasen, som huserer i det udvalgte vand.
2 stk. store tigers blev monteret på stiffrigs bestående af ESP flurocarbon samt en Raptor stiffrigger str. 6.
Kort efter start var der bud efter nødderne og tilslaget blev givet med håb om en fornuftig karpe i enden af linen.
Fighten blev lidt tammere end forventet, da karpen var blevet forvandlet til en flot suder på 2900 gram.
En velkommen bifangst fra en sø, hvor jeg aldrig tidligere har fanget en suder.
Natten bragte ikke flere sudere på land, men dog et par karper i mindre størrelse. 

Thomas Ratzlaff

76
Onsdag d. 3/5-2006 - En fin fisk på en fin dag.

Efter fyraften, var jeg (igen) på nordkysten sammen med min svoger Mike, for at se om vi kunne nappe et par havørreder inden at hornfiskene ville stjæle billedet helt.

Jeg havde på præcis samme lokalitet (inden for 20 meter), mistet en god fisk om søndagen, samt overværet landingen af en pæn ørred i 3 kg´s klassen, så der måtte jo nødvendigvis være fisk i området.Og det var der også! 

Vejrforholdende var ellers ikke de bedste, med høj, klar sol, 19,5 graders varme i luften, og kun ganske svage krusninger i vandoverfladen, kunne det jo godt blive svært. Til gengæld var tidevandet lige skiftet ,og netop tiden lige efter at vandet begynder at falde har jeg gode erfaringer med, og efter ca. 20 min. fiskeri henover ”mit sted”, var der kontakt på min 14 gr.

Sølvpil i grøn/sølv. Med de voldsomme udløb der fulgte, blev jeg klar over, at dette ikke ligefrem var en undermåler, og med bævrende knæ, blev svoger råbt an, så han kunne assistere med nettet.  Der blev lidt panik da den pludeselig svømmede med 100 km/t direkte ind mod stranden, netop som jeg troede at den havde givet op, men alt lykkedes, og det var en meget glad Flemming der kunne spadsere ind til land, med ”dyret” i netposen. 

Den vejede 4,4 kg, var 73 cm lang, og er ny PR.  

Eks.kassereren Flemming 

75

7. april 2006 
Jacob og jeg tog den lange tur til Tryggevælde Å efter fyraften og kom frem til en å, som var svært fisket.

Stærk vind og høj vandstand gjorde fiskeriet svært, men ved at forsøge sig en del steder havde vi efterhånden rimeligt fiskeri.

Jacobs første danske rimte viste sig at veje fantastiske 2,2 kg, en sand trofæfisk.

Hen under aften lagde vinden sig og fiskeriet svingede sig helt op.

Vi fik fisk på overfladen i tusmørket og havde det herligt.

I alt nåede vi tilsammen hele 21 rimter, med 2 over 2 kg.

Heraf blev 16 taget på paternoster-fisket brød og 5 på overfladen.

Thomas Ratzlaff

 

74

24. marts 2006
Endnu en gang tog jeg turen til Tryggevælde Å for at lufte medestængerne, som havde stået i hi siden september.
Fiskeglæden var stor, da jeg endelig kom frem til åen og sørme om ikke første kast resulterede i en rimte på ca. 1700 gram.
Kort efter fik jeg en havørred på ca. samme vægt, begge taget på franskbrød fisket på et standard paternoster-bundtackel.

Fiskeriet døde ud og jeg søgte videre opstrøms.
Rimterne var desværre ikke lette at finde men 2 havørreder lige under 2 kg huggede på en flådfisket orm.

Sidst på dagen lykkedes det mig at finde et par rimtestimer og på overfladefisket franskbrød lykkedes det mig at nå op til 7 rimter op til 1900 gram + de 3 havørreder.

Thomas Ratzlaff

73
Havfiskeri
Jeg har været på Sundet et par gange i løbet af januar måned med det tunge pirkegrej efter de store ” bule-torsk.”
Den første tur gav 3 fisk, heraf 2 på syv kg.
Min fiskemakker Per Gørtz fik en ”næsten-måler” lige under 10 kg efter en hård fight.

Den anden tur var der ikke helt så meget ved.
I solskin og havblik lykkedes det mig kun at fange en enkelt torsk på ca. 3 kg, og der blev kun landet 7 torsk på båden totalt. 

Thomas Ratzlaff

 

72
Christians Skands var en tur på Sundet den 22. januar og det lykkedes ham at fange denne flotte PR på hele 17,8 kg.

Skipper Lars på Nadia fandt en god bule, for Christians sidemakker fik i samme stop en endnu større torsk på hele 25 kg.

 
 
 
 Klik her hvis du vil se fangstrapporter nr. 41 - 71
 Klik her hvis du vil se fangstrapporter nr. 1 - 40.